2014. június 13., péntek

Prológus

VÁMPÍR SZÜLETIK

Minden Los Angelesi vámpír a titkos alagúthálózatot járta. Sietve keresték a nagytermet. Egy kis vérszívóval gazdagodik a világ! Ráadásul nem akármilyennel, egy aranyvérűvel. Őket évezredek óta tisztelik, hiszen vérük sosem keveredett ember- vagy vérfarkasvérrel. Viszont náluk gyakori volt a testvérházasság, hogy nevüket őrizzék. Ez a kislány is majd bátyját kapja férjének. Ezért néha szerencsésebbnek mondják a kevert vérűeket.

Már az egész kolónia összegyűlt. Mindenki a szülőszoba ajtaját bámulta A felnőttek izgatottan, a gyermekek unottan. Lassan telt az idő. Hajnali fél kettő. Lassan már azt hiszik, hogy meg se fog születni a lány. A társaság álmos volt. Csak Thomas Goldblood lett volna képtelen aludni. Elképzelte, ahogy kihozzák a gyermeket, és végre megpillanthatja a jövendőbeli feleségét. Hirtelen egy kéz fogta meg a vállát. Hátrapillantott. Fekete gitáros póló, fekete földet söprő naci. Kivillanó szemfoga és hófehér bőre szinte világított.
-Vanessa, te mit csinálsz itt?
-Nem mondnom, inkább megmutatom - s azzal félretolta feketére festett haját a nyakából. Két icipici seb.
-Ki? Ki tette?
-Kia...- hirtelen kinyílt az ajtó.
-Megszületett! - kiabálta az orvos - Ép és egészséges!
Mindenki a gyerekhez tódult. Lassan a bátyja is felé indult. Ennek láttán a tömeg előtte kettéoszlott, hogy láthassa a húgát. A fiú fölé hajolt. Erre a hugica nevetni kezdett. A testvére átvette a kezébe, majd csatlakozott a kacagáshoz. Egyre többen kacarásztak. Végére a terem harsogott a vihogástól. Tomas kistestvérére pillantott. Nem tudott a házasságra gondolni. Csak egy dolgot akart: még sokszor hallani ezt a boldog hangot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése